NextGEN Gallery Plugin Not found

NIV SHEINFELD IR OREN LAOR I IZRAELIS | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

NIV SHEINFELD IR OREN LAOR I IZRAELIS


pagrindine-by-gadi-dagon

KVAILIŲ LAIVAS

Idėja, choreografija ir režisūra: Niv Sheinfeld ir Oren Laor
Šokėjai ir bendraautoriai: Sascha Engel, Anat Grigorio, Uri Shafir
Muzika: Didi Erez, ABBA, Pet Shop Boys, Michael Jackson
Kostiumai: Inbal Lieblich
Apšvietimas: Netta Koren

Trukmė: 60 min.


Kvailių laivas – šokio spektaklis, kuriame tekstas sąveikauja su judesiu. Šiuo junginiu siekiama giliau išnagrinėti tiek žmogaus poreikį apsaugoti save bei savitą išskirtinumą tam, kad šis neišnyktų ir nepakistų, tiek didžiulį troškimą turėti tarpasmeninį kontaktą. Pastaroji socialinė interakcija svarbi tam, kad kiti suprastų ir pripažintų žmogaus susikurtą vidinį pasaulį.

 Sukurti šį šokio spektaklį paskatino Sebastiano Branto poema „Kvailių laivas“ (parašyta 1494 m.), kurioje pasakojama apie grupelę kvailių, kurie perduodami į laivą, plukdantį į kvailių rojų.

 Nuo 2004 metų Sheinfeld ir Laor kuria šiuolaikinio šokio spektaklius, jungdami tam tikrus šokio ir vaidybos elementus. Choreografų sukurti spektakliai pristatyti Tanz Im August (Berlynas), Montpellier Dance Festival, The Place (Londonas), Julidans Festival (Amsterdamas), Noorderzon (Groningenas), Budapest Autumn Festival, Mousonturm (Frankfurtas), Cena Contemporanea (Brazilija), Pumpenhaus theatre (Munsteris) ir kiti.

    „Žavingos atlikėjų asmenybės, puikūs muzikiniai ir vaidybiniai sprendimai bei absurdiškos situacijos – tai unikalus šokio spektaklis, sukeliantis diskomfortą ir prieštaringas emocijas“ (Tal Levine, “City Mouse Online”).

 „Šis šokio spektaklis – tarsi akmuo į mūsų visų daržą, kritikuojantis žmonių – kvailių – gyvenimą, kuriame niekaip nesugebame susikalbėti“ (Tal Levine, “City Mouse Online”)

izraelis_0

izraelis_photo-by-gadi-dagon_

 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad