NextGEN Gallery Plugin Not found

Patricija Gilytė | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Patricija Gilytė


Vokietijoje gyvenanti lietuvė menininkė Patricija Gilytė (Lietuva-Vokietija) daugiausia dirba skulptūros, video meno ir instaliacijos srityse. Šias išraiškos priemones ji tyrinėja jas maišydama, ieškodama bendrų ryšių ir pati juos kurdama. 2001 m. Patricija įgijo menų magistro laipsnį Lietuvos dailės akademijoje, Kauno dailės institute, tuomet persikėlė į Vokietiją, kur tęsė savo studijas Miuncheno vaizduojamųjų menų akademijoje.

Gamtos, landšafto, žmogaus kūno ir jo ryšio su aplinka temos – pagrindinės jos darbuose. Naudodamasi „namų“ metafora ji siekia sužadinti saistantį „savo vietos“ pojutį, tačiau jos darbuose šis pojūtis visuomet išlieka utopišku. Patricija Gilytė jaučia stiprų ryšį su Šiaure, o taip pat nuolat permąsto Lietuovs poezijos, 19 a. literatūrinių šaltinių, landšafto, geografijos, kultūrinių tradicijų ir jų ribų, antikinės kultūros mitų ir kitas temas. Jos darbuose skirtingi kultūriniai fenomenai naudojami atvirai, atsižvelgiant į jų tarpusavio ryšius. Savo sudėtingose instaliacijose ji pabrėžia ryšio su gimtine patirtį ir migracijos sąlygotą atskirties procesą. Žiūrovui leidžiama dalyvauti jos patirtyje. Patricija Gilytė nuolat pabrėžia video medijos svarbą, nes tai puiki priemonė saugoti ir transportuoti informaciją iš vienos vietos, iš vieno laikmečio į kitą.

2005 m. PG performansas „Heed 360º“ gavo apdovanojimą už idėją Kauno meno bienalėje „Textile 05“. Patricijos darbai buvo rodomi įvairiausiose parodose ir video festivaliuose, finansuoti stipendijomis ir vystomi rezidencijų ir bendrų projektų metu Vokietijoje ir kitose šalyse (Lenkijoje, Turkijoje, Lietuvoje ir Graikijoje).

www.patricija-gilyte.net

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad