NextGEN Gallery Plugin Not found

Almyra Bartkevičiūtė-Weigel | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Almyra Bartkevičiūtė-Weigel


Almyra Bartkevičiūtė-Weigel (Lietuva-Vokietija) – yra tekstilininkė, vaizdo menininkė, kuratorė. Ji įgijo išsilavinimą Vilniaus dailės akademijoje, Kauno dailės institute, kur vėliau ir dėstė. Nuo 2001 metų gyvena Berlyne.

Almyra kuria eksperimentinės tekstilės srityje. Savo darbuose naudoja netradicines medijas – klijus, laidus. Viena is išskirtinių jos darbų charakteristikų, tai personaliai išvystyta karštų klijų technika. Naujausiuose kūriniuose, kuriems būdingas šiuolaikiškas turinys ir technika, ji ieško sąsajų su kultūrine ir visuomenine tradicija, priimdama, atspindėdama ir plėtodama šios tradicijos perteiktas formas, turinį ir stereotipus.Šio atspindžio branduolys yra žmogaus kūnas ir jį gobiantys drabužiai.

Daugybės parodų dalyvė Vokietijoje, Čekijoje, Rusijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Austrijoje ir Lietuvoje.

Parodos „Moderni Baltijos šalių tekstilė“ kuratorė, mugėje „Creativa“, Dortmunde Vokietijoje, parodos „Lietuvos tekstilės menas“ kuratorė, Bonos moterų muziejuje, Vokietijoje.

Europos Tekstilės meno trienalės „Globali intriga“ Rygoje garbės diplomo laureatė 2007 m., Lietuvos Valstybės stipendiantė 2006 m. ir 2007 m.

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad