NextGEN Gallery Plugin Not found

Agnija Šeiko ir “Žuvies akis” | Lietuva | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Agnija Šeiko ir “Žuvies akis” | Lietuva


paikosmergaitesmald4

Paikos mergaitės maldos

Choreografija: Agnija Šeiko ir šokėjai
Šokis:
Beata Molytė, Aušra Krasauskaitė, Agnija Šeiko
Muzika:
Petar Dundakov (Bulgarija)
Scenografija,
kostiumai ir šviesos: Artūras Šimonis
Produkcija:
Žuvies akis
Trukmė:
45 min.
Premjera:
2010m.

Šokio spektaklio „Paikos mergaitės maldos“ pagrindu tapo XIXa. pabaigos dailė ir filosofija. Šis laikotarpis spektaklio kūrėjus domina kaip meno ir socialinio gyvenimo lūžio taškas, modernizmo pradžia. Be to, šiuo laikotarpiu pradėjo formuotis ir moterų laisvėjimo idėjos. Literatūrinį spektaklio pagrindą sudaro Arthuro Rembaud „Paika mergaitė“, o filosofinį – Friedricho Nietzsche’s idėjos.

Trijų šokėjų pasakojama istorija – lyg vienos moters būtis laike ir erdvėje, lyg sudaužytas vidinis veidrodis, o jos raktas – malda. Spektaklyje kuriama vidinių isgyvenimų drama, savotiškas asmeninis egzorcizmas ir visa apimantis laukimas.

Spektaklis buvo nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“.

Lietuvių choreografė Agnija Šeiko 2001 m. įgijo choreografijos bakalauro laipsnį Klaipėdos universiteto Menų fakultete. 2003 m. baigė teatrologijos magistro studijas ir išvyko studijuoti į Nyderlandus. 2005 m. ji baigė choreografijos bakalauro studijas Roterdamo šokio akademijoje (Nyderlandai). Šiuo metu Šeiko dėsto Klaipėdos universiteto Choreografijos katedroje, kuria šokio ir tarpdisciplininius projektus, į kuriuos įtraukia ir savo studentus. Kurdama šokio spektaklius, tokius kaip „In Signum 5“ (2006), „Laimės valandos“ (2007), „La Mariee“ (2007), „Paralelinė fantazija“ (2009), „maProject“ (2009). Šeiko bendradarbiauja su įvairių meno sričių kūrėjais, todėl jos šokio spektakliai nuolat papildomi originalia muzika, skulptūrinėmis instaliacijomis, vaizdo projekcijomis.

2009 m. A. Šeiko kartu su visa kūrybine komanda už geriausią 2008 metų debiutą – monooperą „Izadora“ – buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“, o 2009 m. choreografei buvo paskirta Jaunojo kūrėjo premija, 2010 m. nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ už šokio spektaklį „Paikos mergaitės maldos“.

www.zuviesakis.lt

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad