NextGEN Gallery Plugin Not found

4 milijonai | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

4 milijonai


Né Barros (Portugalija) & Patricija Gilyte (Lietuva-Vokietija)

p6150215

Choreografija: Né Barros
Vaizdo menininkė: Patricija Gilytė
Muzika:
Antanas Dombrovskij
Šokis
: Andrius Stakelė, Gotautė Kalmatavičiūtė Marius Pinigis and Rūta Lelytė
Vokalas
: Skaidra Jančaitė
Šviesos
: Alexandre Vieira
Premjera
: Lapkričio 11 d., 2011

Skrisdama į susitikimą su Né Barros, Patricija Gilytė skaitė lietuviškus laikraščius. Viename straipsnyje buvo teigiama, kad dėl ekonominės migracijos Lietuvos valstybė neteko trečalio milijono savo gyventojų, kitame gi buvo rašoma apie finansinio kapitalo pasiskirstymą Lietuvos rinkose. Abiejuose straipsniuose buvo vartojamas žodis „milijonas“, tai vėliau tapo bendro projekto ir metaforos „4 milijonai“ pradžios tašku.

Porolonas Patricijos Gilytės darbuose tarnauja kaip jos pačios kūno tęsinys. Savo performansuose ir video darbuose Patricija poroloną sieja su žmogaus oda, o landšaftą laiko Žemės oda. Tam tikra prasme, šis požiūris turi daug bendro su kūrybiniu Né Barros pasauliu. Choreografė savo darbuose nagrinėjo landšafto, savos teritorijos praradimo, teritorijų ribų temas. Jos analizėje kūnas ir jo aplinka atitinkamai netenka individualumo ir fiziškumo.

Šio bendradarbiavimo projekto rezultatas – šokio pasirodymas medijuojantis tarp teatrinio ir performatyvaus įvykio. Remiantis Né Barros, čia porolonas tampa subjektyvesne savo žeme, ant jos šokėjai yra ir praeviai, joje kūrėjai ir transformatoriai. Čia porolonas tampa simboline migracijos problemos reprezentacija. Pasirodymo metu, ši žemė yra šokėjų pratęsimas, tai dalis jų kūnų, dalis jų pačių. Ši dalis pasirodyme virsta nauja teritorija ir nauju pasirodymo „4 milijonai“ įgyvendinimu.

Apie projekto autorius: Né Barros | Patricija Gilytė

 

 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad