NextGEN Gallery Plugin Not found

JACIEL NERI / MOVING BORDERS (Meksika) | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

JACIEL NERI / MOVING BORDERS (Meksika)


 

NOSOTROS (MUS) (spektaklis)

Pastatymas ir choreografija: Jaciel Neri, bendradarbiaujant su „Cuatro x Cuatro“ trupės šokėjais
Asistentė: Janaina Stephanie Ochoa
Atlikimas: Victor Villasana ir „Cuatro x Cuatro“ šokėjai: Luis Vallejo, Vazquez, Shanti Sendic Vera
Muzika: Joaquin Lopez Chas, Conjunto Africa
Kostiumai: Jaciel Neri
Apšvietimas: Jesica Elizondo / Jaciel Neri
Premjera: 2012
Trukmė: 50 min.

 

Už šio spektaklio choreografiją Jaciel Neri buvo apdovanotas XXXI Premio INBA – UAM prizu, kuris laikomas svarbiausiu įvertinimu Meksikoje.

Būti „vienu kūnu“ Meksikoje reiškia buvimą daugiau negu draugais, lyg pusiau broliais. Tai sąlyga artimiems tarpusavio santykiams, kurie tęsiasi amžinai. Spektaklis „Mus“ yra istorija būtent apie tokius „pusiau“ brolius, atskleidžianti tipišką meksikiečių vyrų pasaulį, kuris pažymimas tokiais ekstremaliais fiziniais žaidimais kaip laisvos imtynės (Lucha libre), persekiojimas, gatvės futbolas ar video žaidimai. Pasitelkiant šokėjų vaikystės prisiminimus, jų gyvenamųjų rajonų klegesį, tipišką, tarp draugų naudojamą koduotą švilpavimą, spektaklyje atskleidžiamas trapumas ir jautrumas, besislepiantis už stipraus meksikiečio vyro įvaizdžio.

Spektaklis apkeliavo ne tik Meksiką, bet buvo parodytas ir Vokietijoje, Kosta Rikoje, Čekijoje bei Lenkijoje, pristatytas įvairaus pobūdžio festivaliuose.

Nuotraukų autoriai – Alfredo Millan, Ieve Gonzalez

NOSOTROS by MOVING BORDERS FOTO IEVE GONZALEZ 2012 002NOSOTROS by MOVING BORDERS FOTO IEVE GONZALEZ 2012 004NOSOTROS by MOVING BORDERS FOTO IEVE GONZALEZ 2012 007 NOSOTROS by MOVING BORDERS foto Alfredo Millan 2012 1 NOSOTROS by Moving Borders foto Alfredo Millan 2012 5Nosotros by Moving borders foto rodrigo Valero 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JACIEL NERI

Šokėjas, choreografas, šokio dirbtuvių vadovas ir scenos menų populiarintojas, kilęs iš San Pedro Tlaltizapan, Meksika. Jis studijavo šokį Folkwang Hochshule Esene (Vokietija) ir Choreografinių tyrimų centre (CICO) INBA Meksiko mieste.

Savo, kaip šokėjo, karjerą jis pradėjo 1993 m. Meksike kartu su trupe „National Folk Dance“, su kuria dalyvavo nacionaliniuose ir tarptautiniuose festivaliuose. Jo kūryba sulaukė pripažinimo tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu, o darbai buvo pristatyti Vokietijoje, Bulgarijoje, Kolumbijoje, Kuboje, Kosta Rikoje, Ispanijoje, JAV, Italijoje, Čekijoje bei Meksikoje.

Choreografas bei jo darbai yra pelnę gausybę apdovanojimų. Kaip šokio seminarų vadovas bei mokytojas, jis dirbo tokiuose nacionaliniuose ir tarptautiniuose festivaliuose kaip Jose Limon tarptautinis šokio festivalis (Meksika), Centrinės Amerikos ir Karibų šiuolaikinio šokio susitikimo mokykla (Kosta Rika), „Ballo Pubblicato“ festivalis (Italija), SIRAEX festivalis (Čekija), Tarptautinis šokio kūrimo seminaras (Kolumbija) ir daugybėje kitų. Šiuo metu Jaciel Neri vadovauja organizacijoms „Moving borders“ („Judančios sienos“) bei iN – muestra de arte escénico.

 

 

 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad