NextGEN Gallery Plugin Not found

MICHEL KOUAKOU / DAARA DANCE (Dramblio Kaulo Krantas) | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

MICHEL KOUAKOU / DAARA DANCE (Dramblio Kaulo Krantas)


 MICHEL KOUAKOU

Michelis Kouakou‘as kilęs iš Dramblio Kaulo Kranto ir yra puikus tiek tradicinių, tiek šiuolaikinių Afrikos šokių šokėjas. Abidžane jis studijavo šokį, lėlių teatro meną ir akrobatiką, buvo apdovanotas begalę apdovanojimų. Šiuolaikinio šokio studijas jis užbaigė Senegale „Ecole des Sables“ mokykloje. Kaip šokėjas dirbo su daugeliu žinomų choreografų, įskaitant Germaine Acogny (Senegalas), Seydou Boro (Burkina Fasas), Bud Blumenthal (Belgija), Kota Yamazaky (Niujorkas / Japonija), Jutta Czurda (Vokietija), Giorgio Rossi (Italija ) ir Arata Kitamura (Japonija).

2003 m. Michelis Kouakou‘as įkūrė savo šokio trupę „Daara Dance“, šiuo metu jau apkeliavusią JAV, Olandiją, Prancūziją, Vokietiją, Čekiją, Dramblio Kaulo Krantą ir Čadą. Kaip dėstytojas, jis taip pat nuolat rengia seminarus Europoje, JAV ir Japonijoje. 2003 metais Michelis dirbo šiuolaikinio šokio mokytoju Prahoje „Duncan“ centro konservatorijoje.

Michelis Kouakou‘as šiuo metu gyvena Niujorke, kur šoka „Reggie Wilson Fist“ ir „Heel Performance“ grupėse bei moko šiuolaikinio šokio „Ifetayo“ kultūros meno akademijoje Brukline (Niujorke).

 

DAUDET GRAZAÏ

Kilęs iš Dramblio Kaulo Kranto, Daudetas Grazaï savo karjerą pradėjo kaip šokėjas, akrobatas ir aktorius Werewere Likingo vadovaujamojoje kompanijoje „Ki-Yi M’Bock“. Jis taip pat turi Afrikos ir šiuolaikinio šokio išsilavinimą, suteiktą Germaine Acogny (Senegalas) ir „Ecole des Sables“ mokyklos. Daudetas Grazaï dirbo su tokiais žinomais choreografais kaip Judith Jameson, Koffi Koffi Kôkô, Anne-Marie Reynaud, Monte Bernardo, Flora Thefaine, Laurence Levasseur, Marc Veh and Bud Blumenthal.

Be to, jis šoko Germaine Acogny vadovaujamojoje trupėje „Jant-Bi“ ir dalyvavo tarptautinėje Amsterdamo menų mokyklos organizuojamojoje programoje „DasArt“. Daudetas Grazaï šoko trupėse „Bud Blumenthalis / Hybrid“ (Belgija), „Yamo Yamo“ (Nyderlandai), „Thor“ (Belgija, vadovaujant Thierry Smitui) ir „Georges Mom-boye“. Su pastarąja koncertavo tarptautiniuose festivaliuose Prancūzijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Vengrijoje ir Korėjoje. Daudetas Grazaï taip pat buvo pakviestas šokti tradiciniame Gvinėjos kūrinyje „Won Tan Nara“ (choreografas Mustafa Bangoura) ir prancūzų miuzikle „Kirikou et Karaba“ (režisierius Wayne McGregor).

 „Lašas iš niekur“

„Lašas iš niekur“, Michelio Kouakou and Daudeto Grazai duetas perteikia Japonų butoh šokio kismą. Pusnuogiai, apsivinioję sijonais šokėjai susitinka iš ryžių ant grindų suformuotame apskritime.

Jie žarsto ryžius, lyg įnirtingai rašydami esė: čia sustumdami juos į krūvą, čia stipriu karatė smūgiu išsklaidydami. Betarpiškas ryšys tarp šokėjų juntamas net tuomet, kai jie veikia atskirai.

Jie grumiasi tarsi imtynių ringe, kur laimi tai vienas, tai kitas.

 

Choreografija: Michel Kouakou
Atlikimas: Michel Kouakou and Daudet Grazaї
Muzika: Jocelyn Pook
Kostiumai: Michel Kouakou
Trukmė: 30 min. 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad