NextGEN Gallery Plugin Not found

ZAWIROWANIA ŠOKIO TEATRAS (Lenkija) | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

ZAWIROWANIA ŠOKIO TEATRAS (Lenkija)


 Šokio teatras „Zawirowania“

„Zawirowania“ – ne tik šokio teatras. Tai taip pat šokio akademija ir šokio teatro festivalis! Visomis trijomis iniciatyvomis siekiama padidinti šiuolaikinio šokio populiarumą ir įtaką kultūrai.

Šokio teatras – ilgiausiai veikianti iniciatyva, Šiuolaikinio mokslo fondo įkurta 2004 m. Teatrui vadovauja pripažintas režisierius ir dramaturgas Włodzimierzas Kaczkowskis. Nuo pat įkūrimo teatro meno vadove dirba Lenkų nacionalinio baleto solistė Elwira Piorun.

Pirmuosiuose „Zawirowania“ pasirodymuose vyravo klasikinio šokio formos. Tik 2007 metais projektas „Po kelių valandų“ įkvėpė grupę tapti šiuolaikinio šokio teatru, per judesį reiškiančiu emocijas. 2008 m teatras pradėjo bendradarbiauti su kitomis šalimis, pirmiausia – su Ispanijos trupe „Larumbe Danza“ (šou „Chopin Ambiente“ metu).

  „Artumas“

 „Artumas“ – tai šokio teatro „Zawirowania“ ir slovakų choreografo Tomáš Nepšinský bendro darbo rezultatas. Spektaklis pradedamas klausimu: draugauji su tikruoju žmogumu, ar su nuomone, kurią turi apie jį. Susidaryti vaizdiniai parodo, kaip santykius veikia laikas. Vyras priešinamas su moters įsivaizduojamu vyriškumu.

Kiekvienas atlikėjas, taip pat esantis choreografas, pasakoja savo istoriją, tuo pačiu metu žvelgdamas iš arti į kitą asmenį. Bet kaip moteris iš tikro gali pažinti vyrą, jei kiekvienoje situacijoje ji pati kuria jį. Tikrasis spektaklio herojus yra vyras, pasiklydęs savęs paieškose, (Szymonas Osińskis), sukurtas moterų (Karolina Kroczak, Elwira Piorun), jų rankų, kūno judesių. Galiausiai paliktas vienas su savo fiziškumu ir įspaustais jo norėjusių moterų pirštų antspaudais.

Kur baigiasi jis – moters vizija, ir prasideda jis – tikrasis vyras. O gal po vaizduote daugiau nieko nėra? Šis klausimas paliekamas atviras.
Anna Czajkowska

 

Ištrauka iš pasirodymo “Artumas”

 

Choreografija: bendras trupės kūrybinis projektas
Atlikimas: Karolina Kroczak, Elwira Piorun, Szymon Osiński
Muzika: koliažas
Premjera: 2011
Trukmė: 45 min.

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad