NextGEN Gallery Plugin Not found

TAOUFIQ IZEDDIOU (Marokas) | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

TAOUFIQ IZEDDIOU (Marokas)


Taoufiq Izeddiou (Marokas)

Spektaklio „Aaleef“ choreografas Taoufiq Izeddiou aistrą šiuolaikiniam šokiui pajuto gimtajame Marakeše, po keleto klasikinio baleto ir modenaus džiazo pamokų. Šokio pamokas, kuriose jis dirbo su choreografais Josephu Nadju, Danieliu Larrieu, Héla Fattoumi ir Éricu Lamoureuxu, Taoufiq įvardina kaip brutalias. 1997 m. įvykęs susitikimas su Prancūzijos, Gajanos ir Vietnamo menininku, centro „Chorégraphique National in Tours“ vadovu Bernardu Montetu atvėrė duris profesinei karjerai. Aštuonerius metus jie kartu gvildeno kilmės ir identiteto klausimus.

 Tęsdamas šokėjo karjerą, Taoufiq Izeddiou 2000 m. sukūrė savo pirmąją choreografiją. Dar po metų sukurtas solo „Dance Nors“ užtarnavo choreografo reputaciją. 2003 m. sėkmingas pasirodymas Arabų bendruomenėje su šokio spektakliu „Fina K’enti“ paskatino jį Maroke įkurti pirmąją šiuolaikinio šokio trupę „Anania“. Trupę jis įkūrė kartu su choreografais Bouchra Ouizguen and Said Aït El Moumen. Po dvejų metų choreografas pradėjo rengti šokio festivalį „On marche“ ir tuo pačiu pavadinimu pavadintą šokio pamokų programą. Norėdamas pakelti kvalifikaciją, Taoufiq nusprendė įgyti pedagogo diplomą Prancūzijoje. Šiuo metu jis tęsia savo veiklą ir Maroke ir Prancūzijoje.

Savo darbuose choreografas rodydamas kūną, laisvą tik tamsoje, išreiškia socialinę veidmainystę, įtampą tarp tradicijų ir modernumo, tarp Šiaurės ir Pietų. Taoufiq Izeddiou sukūrė choreografiją spektakliams „Cœur sans corps“, „Déserts désirs“, „Aataba“. „Aaléef“ yra devintasis choreografo darbas.

  „Aaleef“

Scenos gilumoje apšviestas trimis eilėmis šviesų, jis lyg velnias kovoja su įniršiu, kylančiu iš per ilgai tylėjusių kūno ir minčių. Mes matome beveidį žmogų, besigrumiantį su nematomais priešais, anoniminį siluetą, trokštantį šviesos ir erdvės. Jis naudoja savo kumščius, klubus, pėdas, balsą. Įkalintas savo istorijoje, jis desperatiškai ieško išėjimo. Netrukus tiesiai į saulę jis žvelgs su ugninga dvasia ir drąsa tų, kurie neturi ko prarasti.

Kartu su vilnijančia Arabų Pavasario banga, pasirodyme „AALEEF“ kvestionuoja tradicijas ir kelia klausimus, kas yra įmanoma stovint ant laisvės slenksčio. Taoufiq Izeddiou demonstruoja vispusišką, stiprų ir originalų šokį.

 

 

 

Choreografija ir atlikimas: Taoufiq Izeddiou
Trukmė: 45 min.
Premjera: 2011

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad