NextGEN Gallery Plugin Not found

Kauno šokio teatras AURA | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Kauno šokio teatras AURA


Jau daugiau kaip ketvirtį amžiaus gyvenantis Kauno šokio teatras „Aura“ yra seniausiais ir didžiausią bei nuosekliausią patirtį sukaupęs šiuolaikinio šokio kolektyvas Lietuvoje. Aura reprezentavo šiuolaikinį šokį daugelyje tarptautinių kultūros renginių. „Auros “ spektakliai buvo rodyti 26 užsienio valstybėse, pasirodyta 180 festivalių scenose. Nuo 1991 metų nuolat bendradarbiauja su užsienio choreografais ir pedagogais (teatre yra dirbę 35 choreografai iš 15 pasaulio šalių), taip pat kuria bendrus projektus su garso ir vizualiųjų menų kūrėjais (festivalis „Aura“ ir kiti demonai“).

„Aura“ – tai ne tik teatras, bet ir geriausių Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjų kalvė. Esami ir buvę šokėjai pakeri publiką ne tik aukšta atlikimo kultūra, bet ir savo nuoširdumu bei aistringu atsidavimu šokiui.

Šokėjai pademonstravo aukšto lygio techniką. „Aura“ pateikė spektaklius, kurie buvo tarptautinio Vankuverio šokio festivalio aukščiausias taškas.

The Georgia Straigt, Kanada.

„Auros“ kūrybinė veikla įvertinta 49 miesto, šalies ir tarptautiniais apdovanojimais, sulaukė puikių atsiliepimų šalies ir užsienio spaudoje.

„Auros“ įkūrėja, choreografė ir meno vadovė Birutė Letukaitė už savo veiklą 2008 metais buvo apdovanota Vyriausybės kultūros ir meno premija.

www.aura.lt

 

 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad