NextGEN Gallery Plugin Not found

NADAR ROSANO (Izraelis) | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

NADAR ROSANO (Izraelis)


Nadar Rosano

Nadaras Rosano gerai pažįstamas Europos šokio scenose. Tarptautiniame XXI choreografijos konkurse Hanoveryje (Vokietija) ir tarptautiniame šokio konkurse Diuseldorfe (Vokietija) tapo antrųjų vietų laimėtoju. Po pasirodymo Belgrade (Serbija) sulaukė ypatingo teisėjų įvertinimo ir buvo pripažintas kaip šokėjas, išsiskiriantis giliu ir stulbinančiu judesiu.

Jo pasirodymus jau matė nemažai pasaulio šalių: Ispanija, Kipras, Izraelis, Korėja, Portugalija, Vokietija, Lenkija, Olandija, Bulgarija, Serbija, Šveicarija. 2008 m. Nadaro Rosano pasirodymas buvo surengtas ir Lietuvoje.

2010 m. Danijos meno fondas kaip paramą darbų plėtrai Nadarui Rosanui suteikė specialų „Ballet Master Albert Gaubier‘s“ prizą. Taip pat šokėjas pelnė „DV-8“ apdovanojimą už choreografiją.

2011 Rosano pasirodė „Deutsche Oper“ Berlyne. Vėliau buvo pakviestas į tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį „16MASDANZA“ Kanarų salose, Ispanijoje.

2012 m. po sėkmingo pasirodymo Kipre ir Izraelyje Nadar Rosano buvo pakviestas į Bazelio (Šveicarija) „Roxy“ teatrą ir į festivalį „Zurich move!2013“ Šveicarijoje.

Kaip pedagogas šiuo metu jis veda atsipalaidavimo technikos ir šiuolaikinio šokio seminarus Izraelyje, Ispanijoje, Lietuvoje, „Šveicarijos šokio namuose“ Ciuriche, Portugalijoje, Kipre, Vokietijoje, JAV ir Lenkijoje.

 „Off-line“

Šokio spektaklis „Off-line“ – naujausias choreografo Nadaro Rosano darbas, didžiulės sėkmės sulaukęs Izraelyje, Kipre, pakviestas pasirodyti festivaliuose Šveicarijoje, Vokietijoje, Prahoje, Čekijoje, ir 2014 metais Amerikoje.

Kai dėl susiklosčiusios politinės situacijos, ar emocinės priešpriešos sukuriamos kliūtys, atskiriančios gyventojus ir neleidžiančios judėti iš vieno taško į kitą, mes apsigaubiame sienomis, kad mūsų niekas negalėtų pasiekti, izoliuojame save ir į tai įtraukiame vieni kitus. Šokio esmė – asmeninės ir politinės ribos – siekiama išsiaiškinti priežastis problemų, kylančių tarp kaimynų, mylimųjų ir nepažįstamųjų.

 

Choerografija: Nadar Rosano
Atlikimas: Nadar Rosano, Adi Weinberg
Apšvietimas: Shahar Bareket
Kostiumai: F-F-F
Dramaturgija: Solomo Plessner
Garsas: Yair Leo Sugarman and Noam Hefler
Muzika: Arvo part, Mogwai
Trukmė: 17 min.

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad