NextGEN Gallery Plugin Not found

NE BARROS I PORTUGALIJA | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

NE BARROS I PORTUGALIJA


pagrindine

KURIANT NEPAŽĮSTAMĄJĮ 

Režisūra ir choreografija: Né Barros
Šokis: Flávio Rodrigues
Muzika ir atlikimas: Jorge Queijo
Skaitmeninis menas: João Martinho Moura
Apšvietimas: Alexandre Vieira
Butaforija ir kostiumai: Flávio Rodrigues & Né Barros
Produkcija: Balleteatro

Trukmė: 40 min.

PREMJERA


Savo darbuose choreografė tyrinėja kraštovaizdžio, ribos, judrumo, skirtingų perspektyvų sąvokas, kurios jai kaip gairės mąstant apie žmogaus buvimą sukurtu, sukonstruotu kūnu, žvelgiant į kūną kaip į (at)vaizdą ir į (at)vaizdą kaip į judesį. Šie be vietos ir tėvynės šokantys kūnai bando iš naujo atrasti save ir savo naują vietą. Choreografę inspiravo žymus prancūzų filosofo ir rašytojo Albero Kamiu romanas „Svetimas“. Kaip teigia Né Barros, ją domina pati absurdo ir beprasmybės sąvoka, kuomet pats žmogus tampa save ir visuomenę reprezentuojančiu individu.

Né Barros yra choreografė ir šokėja. Savo meninę kūrybą plėtojo kartu su savo akademinėmis studijomis ir šiuolaikinio šokio, performanso tyrimais. Savo judesio studijas ji pradėjo nuo klasikinio šokio, vėliau dirbo šiuolaikinio šokio ir choreografinės kompozicijos srityje JAV, Smith koledže. Didžiąją dalį savo pasirodymų nuo 90-tųjų ji pastatė su trupe „balleteatro“, taip pat dirbo su Nacionaline šokio trupe (apdovanota už geriausią choreografiją) ir su trupe „Gulbenkian ballet“. Dirbo aktore kine ir teatre.

“Spektaklis Nepažįstamojo kūrimas šokėjui ir muzikantui yra daugeliu atvejųSvetimšalių peržiūrėjimas iš naujo, dabar bandant atkurti solo visatą, kurioje žmogus iš naujo sau atranda aibę istorijų ar personažų, aibę vietos pakeitimų.”  (Né Barros)

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad