NextGEN Gallery Plugin Not found

INGUN BJØRNSGAARD I NORVEGIJA | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

INGUN BJØRNSGAARD I NORVEGIJA


Ingun Bjørnsgaard prosjekt

JŪRA

Choreografija: Ingun Bjørnsgaard
Šokėjai: Mattias Ekholm, Lone Torvik, Erik Rulin, Ida Wigdel, Halldis Ólafsdóttir
Originali muzika: aplinkos garsai
Muzika: Arnold Schönberg
Scenografija ir kostiumai: Thomas Björk
Dramaturgija: Kai Johnsen
Garso režisierius: Morten Pettersen
Apšvietimas: Hans Skogen

Trukmė: 60 min.


Šiaurietiška energija pulsuojantis norvegų choreografės Ingun Bjørnsgaard šokio spektaklis „Jūra“. Ši novatoriška skandinavų choreografė kūrybingai laviruoja tarp klasikos ir šiuolaikiškumo. Norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjesės įkvėptame spektaklyje nagrinėjamas dvilypumas, neaiškus ilgesys, noras išnykti, nešvankumas ir visuotinis paviršutiniškumas. Kaip teigia pati choreografė, ją visuomet domino moters, kaip mitinės būtybės, prototipas, kuris persipina su šiuolaikine moterimi. Autorę įkvėpė pastarojo norvegų dramaturgo tamsioji ir gundanti jūros pusė, kuri visuomet pulsuoja mistika ir nežinia.

Ingun Bjørnsgaard vis dar ieško naujų šokio teatro galimybių. Jos kuriamam šokio teatrui būdingas realizmo ir abstrakcijos jungimas. Naujasis Ingun Bjørnsgaard šokio spektaklis ”Sjøen” iš dalies remiasi žymaus norvegų dramaturgo Henriko Ibseno pjese “Fruen fra havet” (“Dama iš jūros”; 1888).

Ibseno pjesėje daugiausiai koncentruojamasi į vieną pirmųjų „šiuolaikinių“ moterų. Ji – griaunanti nusistovėjusią tvarką bei peržengianti naujųjų išsivadavimų ribas tam, kad būtų įviliota tokių jėgų, kurios yra ne tik pavojingos ir atstumiančios, bet tuo pačiu ir keliančios pagundą. 

”Jūra” apima pagrindines temas, apibūdinančias choreografės raišką – dvilypumą, neaiškų ilgesį, norą išnykti, nešvankumą ir paviršutinišką nerimą. Šis spektaklis pradedamas judesio inscenizacija, primenančią socialinį atitrūkimą ir visuotinį priimtinumą.

norvegai_0

 

 

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad