NextGEN Gallery Plugin Not found

Ratu | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Ratu


Kenneth Flak (Norvegija), Külli Roosna (Estija), Inga Likšaitė (Lietuva-Vokietija)

IMG_7331Choreografija: Külli Roosna, Kenneth Flak (Kompanii Kuri Koer)
Šokėjai
: Külli Roosna, Kenneth Flak
Tekstilės instaliacija, objektai:
Inga Likšaitė
Kadrinė animacija, video:
Inga Likšaitė
Animacija, montažas:
Claudia Rohrmoser
Muzika
: Kenneth Flak
Premjera
: Spalio 28 d., 2011 m.

 Dėkojame:

Chalk Out kuratorei Justei Kostikovaitei

Glogauair + AIC Galerijai, Berlynas

„Fine5“ šokio teatrui


„Ratu“ tai pirmasis vaizdo menininkės Ingos Likšaitės, choreografų ir šokėjų Kenneth Flak ir Kulli Roosna bendras projektas, kurį inicijavo Tarptautinis šokio festivalis „Aura“ ir Kauno bienalė. Šio projekto rezultatas – meninė instaliacija ir šokio spektaklis, įvyksiantis 4 kartus. Instaliacija išliks Kauno bienalės ekspozicijoje.

Projekto pradžioje daugiausia galvojome apie laiko suvokimą. Proceso pradžioje vienas kitam uždavinėjome klausimus, svaidėmės idėjomis. Taip norėjome susipažinti su vienas kito menine patirtimi, šiame procese pažinti vienas kito skirtumus ir panašumus. Proceso eigoje paaiškėjo, kad laiko tema išsisėmė, o mes pastebėjome, jog dažniausiai aptariame visokias santykių rūšis. Žmonės, daiktai, medžiagos, veiksmai, elgesys, judesiai – visa tai turi savo geometriją ir struktūrų egzistavimą. Taigi, natūraliai judėjome toliau, bandėme pasinerti į modelių, struktūrų, jungčių, rastrų ir tekstūrų vandenynus.

Mūsų nedomo nekintančių minčių nagrinėjimas. Bandėme atrasti veiklos būdus, kurie padėtų atsirasti objektams, judesiams, garsams, padėtų mūsų idėjoms atsispirti vienoms nuo kitų, tam kad galėtume sukurti kartu tai, ko nepadarytume kiekvienas savarankiškai; atvirą erdvę, kuri mums ir auditorijoms leistų suvokti struktūras visiškai skirtingai, o gal taip pat.

„Ratu“ sukurtas perdarant, pjaustant, dublikuojant, išverčiant savo pačių darbus ir sujungiant juos nauja tvarka, kurioje kūnų judesiai ir tekstilė audžia savitą kalbą.

Apie projekto autorius: Kenneth Flak Külli Roosna | Inga Likšaitė

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad