NextGEN Gallery Plugin Not found

Harakiri Farmers | Lenkija | AURA'24 Dance Festival
Dancefestival.lt archyvas:

Harakiri Farmers | Lenkija


img_8879

Optimisto testamentas

Tekstas: Sławomir Mrożek „Optimisto testamentas“
Režisūra ir choreografija:
Dominika Knapik
Dramaturgija
: Wojtek Klimczyk
Atlikėjai
: Dominika Knapik, Magdalena Przybysz, Tomasz Chołoniewski
Garso asistentė:
Anna Szwajgier
Produkcija
: Łaźnia Nowa Theatre, Kraków
Trukmė
: 40 min.
Premjera
: 2011m.


„Optimisto testamentas“ – minimalistinis šokio teatro pasirodymas įkvėptas absurdiškos ir ironiškos Sławomir Mrożek apysakos. Kūrinys atgaivina Aki Kaurismäki filmų atmosferą, kuri lygiai taip pat ironiška. Atlikėjai ne tik kalba (tiesa pasakius, kalba nedaug) ir juda (juda nemažai), bet taip pat dainuoja ir groja dainas, kurios yra tarsi vidiniai veikėjų monologai. Patys veikėjai – apsigimę nelaimėliai. Visa tai paverčia pasirodymą (kuris tampa „prabudimo koncertu“, vieta kur mirusieji atgimsta tam, kad pagrotų savo laidotuvėse) į daugiasluoksnį pasakojimą. Jame apie mirtį kalbama subtiliai, netiesiogiai, ne melodramatiškai, su bejausmiu humoru.

Dominika Knapik — šokėja, aktorė, baigusi Krokuvos valstybinę aukštąją teatro mokyklą. Ji taip pat dirba choreografe dramos teatre. 2011-aisiais ji buvo įvertinta Lenkijos kultūros ir paveldo ministerijos stipendija. Tais pačiais metais su režisiere Iga Gańczarczyk, animatore Marta Pajek ir kompozitore Aleksandra Gryka ji sukūrė multimedijinį šokio solo „Ne aš“, laimėjusį pirmą vietą Wroclavo festivalyje „Scenos dainų apžvalga“, programoje „Ne sraute“.

Wojtek Klimczyk iš profesijos yra sociologas, o jo aistra — teatras. Yra išleidęs dvi knygas: „Postmodernus erotizmas“ (2008) ir „Kūno vizionieriai. Šiuolaikinio šokio teatro panorama“ (2010). Dirbo kaip dramaturgas su choreografu Andre Gingrasu, taip pat su Kirstine Ilum bei Mareko Zawalskio duetu. 2011 metais laimėjo prestižinę „Jaunosios Lenkijos“ stipendiją.

Dominika ir Wojtek dažnai dirba kartu kaip Harakiri Farmers. HAFA – neinstitucinė iniciatyva, kurios tikslas sukurti erdvę, kurioje galėtų sisitikti skirtingų disciplinų menininkai. HF neturi lyderio, buveinės ir nėra subsidijuojami. Pirmasis Harakiri Farmers projektas „Keret“ laimėjo pirmą vietą „New Situations“ konkurse Maltos festivalyje, Poznanėje, 2008 m. Lenkų šokio platformoje ir užsienio salėse, 2010 m. buvo pristatytas projektas „Ak, kaip mums pasisekė“. Tai Samuel Becket „Belaukiant Godo“ šokio variacija, sukurta kartu su teatro režisiere Ana Brzezinska. Dominika ir Wojciech, kartu su norvegų choreografu Kenneth Flak (kuris svečiuojasi programoje „Judanti tekstilė“) ir prancūzų kompozitoriumi David Chazam, taip pat yra [MINUS 20] kolektyvo nariai. Kolektyvas debiutavo 2010-aisiais miuziklu „Šakutė“. Spektaklyje „Optimisto testamentas“ su jais bendradarbiauja choreografė ir šokėja Magdalena Przybysz tyrinėjanti multimedialumo galimybes pasirodymuose ir perkusininkas Tomasz Chołoniewski, dirbantis tiek su klasikinio žanro orkestrais, tiek elektroninės muzkos srityje.

VIDEO
Ad
ORGANIZATORIUS
Ad
GLOBĖJAI
Ad
Ad